Välkommen

Du befinner dig på Tommy Persson's Hemsida
  www.tommystexter.se och jag hoppas du får en
  angenäm och intressant läsning

© Gäller för alla texter.

Sök på hemsidan:

 

KONTAKT/SYNPUNKTER  HEM   KÅSERIER  OM TOMMY   PERSONLIGT   JAKT/FISKE

 

 

Välkommen

Du befinner dig på Tommy Persson's Hemsida www.tommystexter.se och jag hoppas du får en angenäm och intressant läsning

© Gäller för alla texter.

Sök på hemsidan:

 

 

  

 

Välkommen

Du befinner dig på Tommy Persson's Hemsida www.tommystexter.se och jag hoppas du får en angenäm och intressant läsning

© Gäller för alla texter.

Sök på hemsidan:

 

 

  

Att bo i Lomma hamn (2006-2014)

 

Jag hade för ett tag sedan en god vän på besök. Han gick ut på balkongen och tittade på utsikten över Öresund, Öresundsbron, småbåtshamnen och den trafikerade inseglingen till inre hamnen. Fritidsbåtarna gick i skytteltrafik ett stenkast från balkongen. Han suckade djupt och sade spontant: ”Ja, bättre än så här kan man ju inte bo! ”Jag svarade att allt som glimmar är inte guld och att jag får stå ut med en del defekter som grumlar bilden något. Han utbrast: ”Du är också en jäkla dysterkvist! Vad kan rimligen vara negativt med att bo så här?”

 

Jag svarade att det börjar redan i arla morgonstund med måsarnas skriande vilket är en pina för både trötta pensionärer och småbarnsföräldrar. Och inte blir det bättre när fiskarna vid samma tidpunkt kommer med sina dunkande tändkulemotorer och puttrande dieslar på väg ut ur hamnen. Den där fyren med sitt skarpa sken ute på piren är också en källa till irritation. Den blinkar ju för tusan hela natten! Vid sommartid hör man badgästerna med sina uppspelta, högljuda och förväntansfulla ungar på väg ner till stranden. Samma ungar är på återvägen trötta och besvärliga och skriker då ut sin ilska mot föräldrar och syskon. Mullrande motorcyklar och knattrande mopeder är en annan plåga som gör sig påmind och spolierar min middagssömn. Inte nog med det… När det blåser hård västanvind blir fönstren belagda med en blandning av fin sand och stänk av saltvatten. Man skulle behöva putsa fönstren i gång i veckan som det blåser här nere. Jo, jo… det här med strandnära har sina sidor.

 0805-Balkongvy-hamnen.JPG

Och vad den fina utsikten anbelangar så är det dimma så pass ofta att man får ta bussen till Limhamn för att se Öresundsbron. Till invånarnas och gästandes fromma har man också lagt två utmärkta restauranger på bästa läge som man bara inte kan låta bli att besöka. Inser du vad detta innebär för min ekonomi? ”Det var det värsta gnällande jag har hört” avbröt min gode vän. ”Om du ser det på det viset kan du ju bara flytta härifrån. Eller hur?” Jag svarade med ett illmarigt småleende på läpparna ”Är du tokig? Vet du inte hur svårt det är att få tag på ett boende som detta?”

 

Idag när vi skriver 2014 och gör nödvändiga uppdateringar bor jag i en lägenhet mitt emot Pildammsparken. Utsikten över Pildammsparken är betagande även om  den inte inte slår Lomma  hamn.

Senast uppdaterad 2015-08-25

Senast uppdaterad 2015-08-25

Senast uppdaterad 2015-08-25