Välkommen

Du befinner dig på Tommy Persson's Hemsida
  www.tommystexter.se och jag hoppas du får en
  angenäm och intressant läsning

© Gäller för alla texter.

Sök på hemsidan:

 

KONTAKT/SYNPUNKTER  HEM   KÅSERIER  OM TOMMY   PERSONLIGT   JAKT/FISKE

 

 

Välkommen

Du befinner dig på Tommy Persson's Hemsida www.tommystexter.se och jag hoppas du får en angenäm och intressant läsning

© Gäller för alla texter.

Sök på hemsidan:

 

 

  

 

Välkommen

Du befinner dig på Tommy Persson's Hemsida www.tommystexter.se och jag hoppas du får en angenäm och intressant läsning

© Gäller för alla texter.

Sök på hemsidan:

 

 

  

Män som hatar småkryp

 

Så länge jag kan minnas har jag avskytt småkryp av alla de slag. Trots att sunt förnuft pekar mot att spindlar, myror, myggor, tvestjärtar, getingar, humlor, spyflugor, möss och liknande minivarelser skulle ha skuggan av en chans vid en konfrontation (de väger trots allt lätt mot mina 80 kg). Likväl finner jag mig oftast halvspringande vilt fäktandes med armarna så snart jag hör ljudet av en summande humla. Jag vet uppriktigt sagt inte var problemet ligger men att jag inte är ensam om det är jag säker på. Många psykiatriker, psykologer och terapeuter har sina kalendrar fulltecknade och tjänar grova pengar på stackare som jag. Det kallas för fobi och kan kräva avsevärd tid hos nämnda yrkesutövare.

 

Många fasansfulla exempel på småkrypsattacker har berättats via mun till mun metoden där den ena är historien är värre än den andra. Frågan är om inte begränsad flyktmöjlighet är det värsta! Föreställ er en person med fullt utvecklad och väl underhållen fobi placeras vid ett långbord utomhus mitt i sommaren. Vackra väldoftande blommor på bordet och både saft, Coca Cola och rött vin skvimpar i glasen. Dessa dofter lockar till sig flygfä frånMygga.jpg flera kilometers håll och de flyger spikrakt mot målet! Att börja veva med armarna vid en attack och samtidigt försöka flytta bak stolen utan att hamna i panik är näst intill omöjligt. Det finns bara en lösning på just det problemet och det är att duka upp långbordet i källaren och stänga alla dörrar och fönster!!

 

Ett annat exempel är när man sover i tält eller i sommarstugan och från den relativt trygga sovsäcken efter ett tag hör både myggor och flugor surra omkring. Enda hållbara alternativet är att dra sovsäcken långt över huvudet med risk för att vakna i fosterställning klockan sex på morgonen. Det är vid den tidpunkten man inser att endast ond bråd död är lösningen och med vapen i hand (flugsmällare) påbörja en hämningslös jakt. När man så också försiktigtvis med en borste fått bort alla spindelnät från altandörren eller tältöppningen är man så redo för en ny dags prövningar.

För att få ordning på eländet borde vi starta upp en organisation som tillvaratar våra intressen och sprider kunskap om vårt handikapp. Då problemet är så utbrett som det är borde vi rikta krav mot staten och försäkringskassan. Det är rimligt att t.ex. försäkringskassan står för en del av lönen under sommartid då problemet är som värst. Staten bör gå in med en stödfond att fördelas mellan de som vill föregå med gott exempel genom att semestra i småkrypsfri miljö.

Senast uppdaterad 2015-10-01

Senast uppdaterad 2015-10-01

Senast uppdaterad 2015-10-01