Välkommen

Du befinner dig på Tommy Persson's Hemsida
  www.tommystexter.se och jag hoppas du får en
  angenäm och intressant läsning

© Gäller för alla texter.

Sök på hemsidan:

 

KONTAKT/SYNPUNKTER  HEM   KÅSERIER  OM TOMMY   PERSONLIGT   JAKT/FISKE

 

 

Välkommen

Du befinner dig på Tommy Persson's Hemsida www.tommystexter.se och jag hoppas du får en angenäm och intressant läsning

© Gäller för alla texter.

Sök på hemsidan:

 

 

  

 

Välkommen

Du befinner dig på Tommy Persson's Hemsida www.tommystexter.se och jag hoppas du får en angenäm och intressant läsning

© Gäller för alla texter.

Sök på hemsidan:

 

 

  

Musen

Jag hade hört ljudet under nätterna en tid. Ett slags krafsande knäppande ljud som återkom med ojämna mellanrum. Jag trodde först det berodde på sättningar i fasaden eller från balkongens infästning. Eftersom jag nästan alltid har balkongdörren öppen började jag så smått fantisera om möjligheten av att en mus lyckats kravla sig upp på min balkong på andra våningen. Steget var kort till att fortsätta fantisera om att musen lyckats med bedriften och hade funnit sig tillrätta under skrivbordet bland alla kabelhärvor. Ljudet tycktes komma därifrån! Fast besluten att få tag i inkräktaren inköptes 1 st musfälla i plast av modernaste och mest sofistikerade slag. Ingen mus skulle ostraffat få tillgång till min lägenhet! Mitt hem är min borg!! Som bete inhandlade jag den finaste bland ostar nämligen en Gräddädelost. Denna speciella ost har vunnit flera Internationella priser och är min klara favorit. Ingen mus i världen skulle orka stå emot en sådan frestelse! En rejäl ostbit monterades på fällan som strategiskt placerades bakom en låda under skrivbordet.

På kvällen låg jag länge och lyssnade intensivt på att fällan skulle utlösas och skicka plågoriset upp till mössens himmel och den eviga vilan. Inget hände emellertid och en orolig nattsömn följde. På morgonen smög jag försiktigt ner under skrivbordet och kastade en hastig blick bakom lådan. Fällan var intakt… mycket besynnerligt och oväntat. Detta kanske var en av de möss som skapade behov av extraordinära insatser? För tusan… jag var ju en jägare som skjutit både älgar, vildsvin och rådjur så en mus skulle väl inte vara några större problem? Jag delade resten av osten i små bitar och lade jägarmässigt ut en slinga som slutade vid fällan. Av pur spänning kunde jag inte somna utan började om läsa ”Historien om Sverige” en riktig tegelsten om Sverige från istid till framtid av Herman Lindqvist. Till slut somnade jag i nivå med att Sverige befolkades någonstans runt 12.000 år f.kr. Så plötsligt hördes en förfärlig smäll som fick mig att sätta mig käpprätt upp i sängen och bli klarvaken på millisekunder. Nu jäklar… tänkte jag och tände alla ljus i rummet föra att kunna inspektera fångstplatsen ordenligt. Med sopborsten petade jag försiktigt lådan till sidan men fällan var fortfarande intakt och osten låg där orörd och stank. Häpnadsväckande!! Hade jag drömt om smällen eller hade en fågel flugit på fönstret? Fåglar flyger väl inte på natten eller gör de?

mus_1208283605_5341481.JPG

Jag satte mig förvirrad på sängkanten och rev mig sömndrucket i håret. Så kom jag till att kasta en blick på golvet bredvid sängen. Vad låg där om inte ”Historien om Sverige” med vidöppna sidor över Gustav lll:s sista maskerad den 16 mars 1792 (där han blev skjuten till döds av Anckarström). Så mycket hade jag i alla fall inte hunnit att läsa! Jag hade helt enkelt somnat med boken i famnen som hade dunsat ner i golvet med ett brak när jag vände på mig. Jag försökte ett par nätter till sedan gav jag upp! Lite beroende på leda men kanske mer pga ostlukten som började bli påträngande sådär mitt i högsommarvärmen. Musen (om det nu var en mus) och jag har nu ingått en ensidig fredspakt med omedelbar verkan. Demontering av krigsutrustning och destruktion av osten är avslutad.

Jag kallar detta för en hedersam reträtt utan prestigeförlust för någon part! Men jag kommer framledes att sova med ett öga öppet och min relation till dessa djur kommer under oöverskådlig tid att vara ansträngd.

Senast uppdaterad 2012-11-02

Senast uppdaterad 2012-11-02

Senast uppdaterad 2012-11-02