Välkommen

Du befinner dig på Tommy Persson's Hemsida
  www.tommystexter.se och jag hoppas du får en
  angenäm och intressant läsning

© Gäller för alla texter.

Sök på hemsidan:

 

KONTAKT/SYNPUNKTER  HEM   KÅSERIER  OM TOMMY   PERSONLIGT   JAKT/FISKE

 

 

Välkommen

Du befinner dig på Tommy Persson's Hemsida www.tommystexter.se och jag hoppas du får en angenäm och intressant läsning

© Gäller för alla texter.

Sök på hemsidan:

 

 

  

 

Välkommen

Du befinner dig på Tommy Persson's Hemsida www.tommystexter.se och jag hoppas du får en angenäm och intressant läsning

© Gäller för alla texter.

Sök på hemsidan:

 

 

  

Sömntabletten

Av olika skäl tar jag av och till en sömntablett. Detta för att i viss mån lägga en dunkel slöja över inbillad eller verklig uppfattning över vad jag gjort och sagt eller vad jag borde ha gjort och sagt under den sista tiden. Tabletten är i sig inte speciellt stark men räcker för några timmars drömlös sömn.

 

Denna speciella kväll hade jag emellertid först tänkt mig att läsa om franska revolutionen och dess bloddrypande historia. Sedan skulle jag med sömntablettens bistånd lugnt föras in i sömnens trygga värld var det tänkt. I revolutionens namn år 1793 och några år framåt rättfärdigades avrättningen av mer än 17 000 personer. Hade uppfinnaren av giljotinen, den franske läkaren Joseph Guillotin, anat hur den skulle missbrukas hade den förmodligen aldrig ens lämnat ritbordet. Ludvig XVI och hans stridbara hustru Marie Antoinette fick båda se(!) sina huvud dunsa ner i korgen under giljotinen. Men de var inte ensamma då större delen av franska aristokratin gick samma öde tillmötes.

                                _11_berries.jpg

Nåväl, jag tog en sömntablett mellan tummen och pekfingret efter att ha fyllt lite vatten i en kopp som jag bar med andra handen. Förväntansfull gick jag så in i sovrummet där sängen var förberedd och tidskriften om Frankrikes öde låg på kudden. Det bar sig dock inte bättre än att jag snubblade till när jag var nästan framme vid nattduksbordet. Koppen med vatten klarade sig men tabletten som jag med säker hand transporterat från badrummet var som bortblåst. Hur och var jag än sökte fanns den inte att finna. Jag letade på golvet och i sängen under kudden ja till och med i sängkläderna och på bokhyllan. Jag letade också längst min färdrutt från badrummet till nattduksbordet. Ingenting! Absolut ingenting!!

 Rosa/vit tablett - piercingsmycke

Jag gav till slut upp och accepterade tanken på att dammsugaren skulle ta hand om den vid nästa städning. Jag koncentrerade mig på att försöka förstå Robespierres (en skicklig agitator och hängiven antiroyalist) och hans gelikars bevekelsegrunder för det sanslösa blodbad som åderlät Frankrike. Efter att ha tagit del av den förra advokatens skrupelfria maktfullkomlighet (han blev slutligen själv giljotinerad av hämndlystna anförvanter till offren) bestämde jag mig för att knalla ut och hämta en ny sömntablett för att lägga lite lock på mina upprörda känslor. Jag sköljde ner den med vattnet från koppen strax före jag skulle lägga mig. Den sista slurken kändes lite ”grusig” på tungan men jag vände törstigt koppen upp och ner. Smaken kändes ovanlig och jag stack ner ett finger i koppen och kände små rester av en tablett. Den första sömntabletten!! Den hade gjort en Dubbel Mollbergare i pik och landat ljudlöst i koppen när jag snubblade till. Jag fick en riktig djupsömn på den dubbeln och sov också en timme extra på morgonen.

 

En annan gång hade jag tagit samma tablett (det sker faktiskt inte så ofta) och när jag mitt i natten varit uppe och lättat på trycket kände jag mig plötsligt hungrig. Då kom jag ihåg att jag hade lite risgröt kvar sedan middagen för några dagar sedan. Tanke och handling är oskiljaktliga i min värld och jag stegade ut i det från gårdsbelysningen sparsamt upplysta köket. Belysningen i kylskåpet hade jag inga problem med utan tog ut skålen med risgröt och sylt. Värre var det med kryddhyllan som befann sig i en mörkare del av köket. Där befann sig också kanelen i trängsel med övriga kryddor. Jag ville inte tända ljuset och därmed avslöja mina nattliga eskapader för eventuella nattflanörer utan förlitade mig på känseln. Kanelburken hade nämligen en prislapp på locket vilken jag aldrig tagit bort av någon anledning. Sömndrucken mitt i natten stod jag således i halvmörker och fingrade på de olika kryddburkarna men grymtade nöjd när jag fann min kanelburk. Jag strödde på vad jag ansåg var lagom och tog sedan en skvätt sylt på. Gröten hade emellertid en märklig smak och jag klassade snabbt den som sur och därför oätlig varför den förpassades till diskhon med tallrik och allt. Jag hade en fadd smak i munnen och borstade därför tänderna innan jag åter gick till sängs. På morgonen fick jag så se tallriken med resterna av gröt, sylt och oregano (som hade samma prislapp som kanel-burken). Det är inte sannolikt att jag gör samma misstag igen men har sedan dess för vana att svepa en badrock om mig och tända ljuset i köket när jag gör mina nattliga promenader (för säkerhets skull).

Senast uppdaterad 2017-01-24

Senast uppdaterad 2017-01-24

Senast uppdaterad 2017-01-24