Välkommen

Du befinner dig på Tommy Persson's Hemsida
  www.tommystexter.se och jag hoppas du får en
  angenäm och intressant läsning

© Gäller för alla texter.

Sök på hemsidan:

 

KONTAKT/SYNPUNKTER  HEM   KÅSERIER  OM TOMMY   PERSONLIGT   JAKT/FISKE

 

 

Välkommen

Du befinner dig på Tommy Persson's Hemsida www.tommystexter.se och jag hoppas du får en angenäm och intressant läsning

© Gäller för alla texter.

Sök på hemsidan:

 

 

  

 

Välkommen

Du befinner dig på Tommy Persson's Hemsida www.tommystexter.se och jag hoppas du får en angenäm och intressant läsning

© Gäller för alla texter.

Sök på hemsidan:

 

 

  

VIGGO VALDEMAR

Mitt barnbarn har fått vikinganamnet Viggo Valdemar. En stadig liten krabat knappt 1,5 år gammal (2012)full av energi och upptäckarglädje som för närvarande testar sin kapacitet och vårt tålamod. Men det har inte alltid varit så för i början var han en beskedligt, jollrande bröstmjölksprofitör som ständigt leende passivt betraktade världen runt om sig. Man kunde tydligt se hur han njöt av att på skötbordet bli ompysslad av övriga i familjen (dock ej av mig då jag numera får svår allergi av barnbajs). Milde himmel tänkte jag, detta må vara ett Herrens under! Gossebarnet har på outgrundliga vägar funnit en gen från någon avlägsen släkting som från födseln var lugn, avslappnad och trygg i sig själv. Hoppet stod till någon avlägsen släkting till mig själv men efter idogt letande i släktkrönikan valde jag klokt nog att lägga ner projektet. Vid närmare eftertanke bör man kanske inte lägga tid och kraft på sådana petitesser…

DSC_0403.JPG

Alla bebisar skriker väl mer eller mindre så varför inte lille Viggo? Det är en av de saker jag måste komma ihåg att fråga honom om den dagen han blir talför. Nu är det ingen idé eftersom svaren är helt obegripliga. När han kommer upp i den åldern skall jag också med glädje avslöja var mitt hemliga fiskeställe ligger och där visa honom hur man får de stora fiskarna på kroken.

Efterhand som det lilla gossebarnet ökat i både ålder och vikt har han numera synpunkter på det mesta och då speciellt på vad och hur han skall äta. Här tror jag att namnet som den lille gossen kristnades till, Viggo Valdemar, har haft en viss påverkan på bordsskicket. På vikingars vis slevar han nämnligen i sig maten som de gjorde för sådär 1000 år sedan. Mer än mycket hamnar utanför men han får dock i sig så pass mycket att han med ojämna mellanrum ogenerat rapar varvid hakklappen guppar till på ett lustigt sätt. Med putande läppar och rundade kinder formar han då ljudet: ”Ohhh!” och sedan ler han förnöjsamt. Proceduren upprepas när han vid samma matbord ibland ljudligt ”släpper” sig. Jag kan ha fel men jag tycker faktiskt att leendet blir ännu bredare då!

Annars har vi våra likheter Viggo Valdemar och jag. Vi går vi lite vingligt båda och tar gärna stöd och närminnet är det lite si och så med. Vi tycker båda att det känns skönt att gå i säng tidigt och vi protesterar inte längre när ljuset släcks. Viggo Valdemar läser gärna sin favoritpekbok och jag läser en kvällstidning (som ju är ungefär lika lättläst). Vi får ständigt goda råd från närmsta familjen som vi med ålderns rätt småleende har överseende med. När vi är ute i trädgårdens grönska kan vi båda förundras över flugsnapparens snabba flyggt efter mat till sina ungar, som skatans vackert tecknade färger när den vaggande går och plockar i rabatterna. Vi har som sagt en hel del gemensamt lille Viggo Valdemar och jag!

Några år senare myser Viggo o Morfar vid poolen i Thailand

skanna0003-4.jpg

Senast uppdaterad 2017-02-17

Senast uppdaterad 2017-02-17

Senast uppdaterad 2017-02-17